Redovna Skupština Biciklističkog kluba „KRAJINA“

Štampa
Kategorija: BK_KRAJINA
Datum objavljivanja Autor Mensur Silić

Dana 30.04.2015.godine održana je redovna Skupština Biciklističkog kluba „KRAJINA“

Skupštini su prisustvovali svi članovi skupštine kluba, koji su se prije svega prisjetili svog dugogodišnjeg prijatelja i počasnog člana kluba, Mehmeda Toromanovića-Mede, a koji je umro krajem prošle godine. Odlazak našeg prijatelja Mehmeda svakako je najveći gubitak našeg kluba i cazinskog biciklizma u cijelini. On je svojim više decenijskim radom i iskustvom u biciklizmu puno doprinio razvoju i napretku Biciklističkog kluba „KRAJINA“, odnosno cazinskog biciklizma u cijelini.

Nakon odavanja počasti našem prijatelju Mehmedu i učenja Fatihe pred njegovu dušu, Skupština kluba je razmatrala sljedeći dnevni red:

1. Izbor člana skupštine,

2. Izvještaj o radu BK „KRAJINA“ za prošlu godinu,

3. Izvještaj o finansijskom poslovanju BK „KRAJINA“ za prošlu godinu,

4. Plan rada za tekuću godinu,

5. Financijski plan za tekuću godinu,

6. Organizacija Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, disciplina Kriterij,

7. Razno.

Dnevni red je jednoglasno usvojen, a zatim je na prijedlog Mensura Silića Predsjednika kluba, jednoglasno izabran novi član Skupštine kluba Toromanović Refik. Nakon toga uslijedilo je podnošenje izvješataja o radu za 2014.godinu, a zatim izvještaj o financijskom poslovanju BK „KRAJINA“ za prošlu tj.2014.godinu.

Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2014.godinu su jednoglasno usvojeni, uz ocjenu da je BK „KRAJINA“ u potpunosti opravdao svoje osnivanje i da je urađeno maksimalno koliko je bilo moguće (izdvajamo: Održano je postojanje kluba, organizaciju biciklističke utrke Državnog cestovnog prvenstva za 2014.god. „Bužim-Kulen Vakuf“, nastup na trinaest biciklističkih utrka u BiH i inostranstvu, organiziciju 1.biciklijade „Bužim-Kozarac", nastup na Dječijim olimpijskim igrama u Turskoj u sastavu Reprezentacije BiH, nastup na dva biciklistička maratona („10.Biciklistički maraton Bihać-Srebrenica“ i „6.Biciklistički maraton Stazama slobode Bužim-2014“), šest biciklijada u BiH i inostranstvu, nastup na testiranju i izboru takmičara u sastav Reprezentacije BiH....).

Nakon usvajanja ova dva izvještaja na red je došao i plan rada BK „KRAJINA“ za tekuću, odnosno 2015.godinu, koji je također jednoglasno usvojen.

Što se tiče plana rada BK „KRAJINA“ za 2015.godinu, tu izdvajamo ono najbitnije:

U toku 2015.god. održati postojanje kluba,

Licencirati do deset takmičara koji će predstavljati naš klub, te općine Bužim i Cazin na biciklističkim utrkama, biciklističkim maratonima i biciklijadama u BiH i inostranstvu,

Organizirati i održati dvije Međunarodne biciklističke utrke,

Nastupiti na što je moguće više biciklističkih utrka u BiH i inostranstvu,

Nastupiti na što je moguće više biciklističkih maratona i biciklijada u BiH i inostranstvu,

Rad na invalidskom sportu i još mnogo toga.

Nakon usvajanja plana rada razmatran je i također jednoglasno je usvojen financijski plan za 2015.godinu.

Ono što je najbitnije u svemu ovome je sljedeća tačka dnevnog reda, a koja je također jednoglasno usvojena. Radi se dakle o organizaciji i održavanju Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“.

Utrku organiziramo u čast i na sjećanje našeg prijatelja i počansog člana Biciklističkog kluba „KRAJINA“ Mehmeda Toromanovića Mede. Planirano je da ova biciklistička utrka nakon ovogodišnjeg održavanja pređe u tradiciju i da u budućnosti bude održavana svake godine.

Što se tiče organizacije same biciklističke utrke, na Skupštini kluba je razmatran financijski plan i ostali detalji za organizaciju iste, i riješeni su neki detalji i financije, odnosno ok 30% za organizaciju iste. Ostale detalje, financije i sl. riješavat ćemo u međuvremenu sljedećih dva mjeseca. Što se tiče datuma održavanja Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, odlučeno je da se utrka održi u drugoj polovini mjeseca jula.

Ovom prilikom Skupština kluba želi istaći, da je Biciklistički klub Krajina početkom mjeseca aprila obavjestio općinu Cazin kao i Sportski savez općine Cazin, o organizaciji i održavanju Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, gdje je od imenovanih tražio financijsku i moralnu podršku, a istima je zauzvrat ponuđeno da budu Generalni i Zlatni sponzori.

Biciklistički klub „KRAJINA“ zamolio  je općinu Cazin i Sportski savez općine Cazin da pismeno i u najkraćem mogućem roku obavijeste Biciklistički klub „KRAJINA“ o prihvatanju ili ne prihvatanju ponude/pokroviteljstva Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, kako bi klub imao dovoljno vremena pronaći drugog Generalnog i Zlatnog sponzora ukoliko bi odgovor bio negativan.

Biciklistički klub „KRAJINA“ do današnjeg dana još nije dobio pismeni odgovor od općine Cazin i Sportskog saveza općine Cazin, kao što nije dobio odgovor ni na mnogobrojne druge zahtjeve, molbe i ponude u prošlom vremenu. Stoga smatramo da općini Cazin i Sportskom savezu općine Cazin Memorijalna Međunarodna biciklistička utrka „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“ nije od značaja, kao što im nisu bili značajni ni mnogobrojni dosadašnji projekti Biciklističkog kluba „KRAJINA“ u protekle četiri godine koliko Biciklistički klub Krajina postoji.

Ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane, prijatelje, mnogobrojne privatne firme i mnoge druge koji cijene sport i naše sportaše, da ukoliko žele na bilo koji način pomoći organizaciju Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, da se jave Mensuru Siliću Predsjedniku Biciklističkog kluba „KRAJINA“ ili nekom od članova Skupštine kluba.

Unaprijed i od srca Vam se zahvaljuju članovi Skupštine i Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“.

Napomena: Na održavanju Skupštine Biciklističkog kluba „KRAJINA“ od predstavnika Sportskog saveza općine Cazin, i ove godine niko nije bio prisutan.

Sve nastupe kluba i projekte koje je klub do sad realizirao možete pogledati na službenoj stranici kluba www.bkkrajina.com.ba na facebook stranici Biciklistički klub Krajina , kao i u foto albumu pod nazivom Bili Smo....

Biciklistički klub Krajina

Saturday the 14th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin