Tuzlanski ˝Zmaj˝- Hajrudin Trle

Tuzlanski ‚Zmaj’ blista punim sjajem i nakon 40 godina u sportu!

(prenosimo sa www.zkahlina.ca)

Kada me nedavno moj stari prijatelj iz sporta Hajrudin Trle – zamolio da napišem par riječi o mojim sjećanjima i anegdotama iz vremena kada smo zajedno nastupal

i na utrkama, prvo što mi je palo na pamet, je bila etapna utrka ‘Putevima AVNOJ-a’ 1976 godine.

Naime na toj utrci koju sam ja pobjedio, Trle je uveliko sudjelovao u mom uspjehu, iako ne baš svojom voljom. Evo kako se to dogodilo :

Posljednja etapa utrke Putevima AVNOJ-a 1976 godine:

Na početku 12 km dugačkog uspona na Mrakovicu (legendarna Kozara), prva grupa je imala 2 minute prednosti. Frelih je forsirao od početka uspona, a ja sam bio u “fotelji”. Nakon što se Frelih umorio, povukao je Horvat (Astra), a za njim su krenuli Gazdić (Kragujevac) i Hajrudin Trle (Tuzla). Trle je bio naročito agresivan jer je svakako želio pobjedu na svom terenu: na vrhu Mrakovice.

Dolazeći prema cilju, svi drugi su popustili i ostali daleko iza nas. Uz mene je jedino ostao Hajrudin Trle. Jedan kilometar prije cilja smo uhvatili i odmah ostavili mladog Horvata. U posljednjih 300 metara prije cilja, Trle je povukao, napravio prednost i imao pobjedu u ‘džepu’. Međutim krivo je “odmjerio” posljednji zavoj oko spomenika na Kozari, morao je zakočiti, pa sam ga i sam iznenaden “poklonom” prešao pred samim ciljem i neočekivano pobijedio etapu. Tako sam ja umjesto Trlea postao “Junak Mrakovice”.

Za cijeli blog klik ovdje!

Monday the 9th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin