Dobro došli

Dobro došli na stranice Biciklističkog kluba "KRAJINA" iz Cazina.

Čast nam je da ste posjetili našu web prezentaciju, jer je neprofitabilno udruženje Biciklistički klub "KRAJINA" osnovane 07. jula 2011. godine kao prvo biciklističko udruženje u Cazinu.

Klub je nastao kao želja nekoliko rekreativaca da i u Cazinu egzistira biciklizam kao sport, da ga se omasovi u našem gradu ali i široj regiji.  Biciklizam kao rekreacija i kao sport je veoma rasprostranjen jer pozivino utječe na zdravlje sportista i rekreativaca. U ovom sportu su veoma česta druženja i putovanja na takmičenja ali i posjete istorijski značajnim mjestima.

 

Samo osnivanje Kluba je bilo potrebno i radi lakšeg organizovanja raznih dešavanja, organizovanja biciklističkih utrka ili biciklijada, ali i učešća u biciklističkim utrkama i biciklijadama, kako u zemlji tako u zemljama okruženja, naravno predstavljajući tamo BiH.

Kao i svaki početak i početak djelovanja ovog Kluba prate „porođajne muke“, uz trenutnih dvadeset i dva člana, očekuje se upis još nekoliko desetina zainteresiranih s kojima ćemo zajedno dati doprinos razvitku i napretku Kluba

Napominjemo da su članovi ovog Udruženja učestvovali na biciklističkom maratonu iz Cazina do Srebrenice, putem biciklističkog kluba iz Bihaća  svih sedam puta, kao i to da su pojedini članovi kluba, vozeći za druge klubove, učestvovali u mnogim biciklističkim utrkama širom Republike Bosne i Hercegovine i ostvarivali zapažene rezultate.

Glavni ciljevi Biciklističkog kluba „Krajina“ iz Cazina su razvijanje biciklističkog sporta, organiziranje i provođenje redovitih treninga članova radi priprema za natjecanja, preduzimanje odgovarajćih aktivnosti radi unapređenja i omasovljenja biciklizma i praćenje i upoznavanje svojih članova sa međunarodnim iskustvima u oblasti biciklizma, pripremanje članova Kluba za sudjelovanje u sastavu državne reprezentacije, briga o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti članova Kluba, jačanje sportskog morala i sportskog duha članova Kluba i izdavanje publikacija o sportskim i drugim aktivnostima Kluba.

Monday the 16th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin