OBAVIJEST: Izmjena termina za održavanje Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“!

Poštovani biciklisti, sugrađani i ljubitelji biciklizma.

Kako smo i prije naveli, Utrku organiziramo u čast i na sjećanje našeg prijatelja i Počasnog člana Biciklističkog kluba „KRAJINA“ rahmetli Mehmeda Toromanovića Mede. Odlazak našeg prijatelja Mehmeda svakako je najveći gubitak našeg kluba i cazinskog biciklizma u cijelini. On je svojim više decenijskim radom i iskustvom u biciklizmu puno doprinio razvoju i napretku Biciklističkog kluba „KRAJINA“, odnosno cazinskog biciklizma u cijelini.

Ne zaboravimo, da je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća upravo naš prijatelj rahmetli Mehmed Toromanović-Medo, zajedno sa Eminom Tatarevićem, također Počasnim članom Biciklističkog kluba „KRAJINA“, a kasnije, sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća to je bio Mensur Silić, Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“, prvi koji su predstavili i doveli takmičarski biciklizam i omasovili ovaj sport u općini Cazin, kako u takmičarskom tako i u rekrativnom smislu.

Tek nakon svih tih proteklih godina, i nakon toliko dugogodišnjeg rada pomenutog trojca, 2011.godine osnovan je Biciklistički klub „KRAJINA“, i upravo te 2011.godine, pomenuti trojac i ovaj klub su krivci za omasovljavanje biciklizma u općini Cazin, kako u takmičarskom tako još više i u rekreativnom smislu.

Planirano je da ova biciklistička utrka nakon ovogodišnjeg održavanja pređe u tradiciju i da u budućnosti bude održavana svake godine.

Međunarodna cestovna biciklistička utrka „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“ bit će organizirana u disciplini kriterij, i vozit će se ulicama grada Cazina, a pravo nastupa imat će licencirani biciklisti iz BiH i regiona u svim kategorijama. Ova utrka također će biti bodovana i za Premijer ligu BiH, a vozit će se i kao Prvenstvo BiH u disciplini kriterij.

Termin koji smo najavili za održavanje Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“ (26.07.2015.godine), pomjerili smo na 01.08.2015.godine (subota), a koji je prilikom prijave utrke BSBiH zakazan kao rezervni termin.

Ovom prilikom još jednom pozivamo sve naše sugrađane, prijatelje, komšije, rođake, mnogobrojne privatne firme i mnoge druge koji cijene sport i naše sportaše, kao i sve one ljubitelje sporta sa drugih općina, da ukoliko žele na bilo koji način pomoći organizaciju Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, da se jave Mensuru Siliću Predsjedniku Biciklističkog kluba „KRAJINA“ ili članovima skupštine kluba, Eminu Tatareviću i Refiku Toromanoviću. Kontakt osobe za područje općine Bužim su, članovi skupštine kluba Sulejman Suljo Isaković i Huse Haskić, te Mensur Silić, Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“.

Ukoliko želite novčano pomoći organizaciju Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, to možete uraditi uplatom donacija na žiro račun kluba ŽR: Unicredit bank 3385202216665734, Biciklistički klub „KRAJINA“ ili lično kod Predsjednika kluba ili navedenih članova skupštine kluba.

Unaprijed i od srca Vam se zahvaljuju članovi Skupštine i Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“.

Kroz album sa slikama SJEĆANJE NA MEHMEDA-MEDU TOROMANOVIĆA, 1954-2014. prisjetimo se našeg prijatelja Mehmeda Toromanovića-Mede.

Sve nastupe kluba i projekte koje je klub do sad realizirao možete pogledati na službenoj stranici kluba www.bkkrajina.com.ba na facebook stranici Biciklistički klub Krajina , kao i u foto albumu pod nazivom Bili Smo....

Biciklistički klub Krajina 

 

Thursday the 4th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin