Međunarodna cestovna biciklistička utrka „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“!

Dragi prijatelji, rođaci i komšije, poštovani sugrađani i sugrađanke.

Nedavno smo Vas obavijestili kako je Biciklistički klub „KRAJINA“ održao svoju redovnu skupštinu, a na kojoj je razmatrano i jednoglasno usvojeno, organizacija i realizacija Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“.

Kako smo i prije naveli, Utrku organiziramo u čast i na sjećanje našeg prijatelja i Počasnog člana Biciklističkog kluba „KRAJINA“ rahmetli Mehmeda Toromanovića Mede. Odlazak našeg prijatelja Mehmeda svakako je najveći gubitak našeg kluba i cazinskog biciklizma u cijelini. On je svojim više decenijskim radom i iskustvom u biciklizmu puno doprinio razvoju i napretku Biciklističkog kluba „KRAJINA“, odnosno cazinskog biciklizma u cijelini.

Ne zaboravimo, da je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća upravo naš prijatelj rahmetli Mehmed Toromanović-Medo, zajedno sa Eminom Tatarevićem, također Počasnim članom Biciklističkog kluba „KRAJINA“, a kasnije, sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća to je bio Mensur Silić, Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“, prvi koji su predstavili i doveli takmičarski biciklizam i omasovili ovaj sport u općini Cazin, kako u takmičarskom tako i u rekrativnom smislu.

Tek nakon svih tih proteklih godina, i nakon toliko dugogodišnjeg rada pomenutog trojca, 2011.godine osnovan je Biciklistički klub „KRAJINA“, i upravo te 2011.godine, pomenuti trojac i ovaj klub su krivci za omasovljavanje biciklizma u općini Cazin, kako u takmičarskom tako još više i u rekreativnom smislu.

Planirano je da ova biciklistička utrka nakon ovogodišnjeg održavanja pređe u tradiciju i da u budućnosti bude održavana svake godine.

Što se tiče organizacije same biciklističke utrke, na Skupštini kluba je razmatran financijski plan i ostali detalji za organizaciju iste, te su riješeni neki detalji i financije, odnosno ok 30% za organizaciju iste.

Međunarodna cestovna biciklistička utrka „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“ bit će organizirana u disciplini kriterij, i vozit će se ulicama grada Cazina, a pravo nastupa imat će licencirani biciklisti iz BiH i regiona u svim kategorijama. Ova utrka također će biti bodovana i za Premijer ligu BiH, a vozit će se i kao Prvenstvo BiH u disciplini kriterij.

Datum održavanja Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, je 26. juli 2015. godine, te je ista uredno prijavljena u kalendar utrka BSBiH, a organizirat će se i održati po pravilima UCI-a (UCI-Union Cycliste Internationale), BSBiH (BSBiH-Biciklistički savez Bosne i Hercegovine) i Propozicijama utrke.

Ovom prilikom Skupština kluba želi još jednom istaći, da je Biciklistički klub Krajina početkom mjeseca aprila obavjestio općinu Cazin kao i Sportski savez općine Cazin, o organizaciji i održavanju Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, gdje je od imenovanih tražio financijsku i moralnu podršku, a istima je zauzvrat ponuđeno da budu Generalni i Zlatni sponzori.

Biciklistički klub „KRAJINA“ zamolio  je općinu Cazin i Sportski savez općine Cazin da pismeno i u najkraćem mogućem roku obavijeste Biciklistički klub „KRAJINA“ o prihvatanju ili ne prihvatanju ponude/pokroviteljstva Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, kako bi klub imao dovoljno vremena pronaći drugog Generalnog i Zlatnog sponzora ukoliko bi odgovor bio negativan.

Biciklistički klub „KRAJINA“ do današnjeg dana još nije dobio pismeni odgovor od općine Cazin i Sportskog saveza općine Cazin, kao što nije dobio odgovor ni na mnogobrojne druge zahtjeve, molbe i ponude u prošlom vremenu. Stoga smatramo da općini Cazin i Sportskom savezu općine Cazin Međunarodna cestovna biciklistička utrka „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“ nije od značaja, kao što im nisu bili značajni ni mnogobrojni dosadašnji projekti Biciklističkog kluba „KRAJINA“ u protekle četiri godine koliko Biciklistički klub Krajina postoji.

Ovom prilikom želimo pozvati sve naše sugrađane, prijatelje, komšije, rođake, mnogobrojne privatne firme i mnoge druge koji cijene sport i naše sportaše, kao i sve one ljubitelje sporta sa drugih općina, da ukoliko žele na bilo koji način pomoći organizaciju Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, da se jave Mensuru Siliću Predsjedniku Biciklističkog kluba „KRAJINA“ ili članovima skupštine kluba, Eminu Tatareviću i Refiku Toromanoviću. Kontakt osobe za područje općine Bužim su, članovi skupštine kluba Sulejman Suljo Isaković i Huse Haskić, te Mensur Silić, Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“.

Ukoliko želite novčano pomoći organizaciju Međunarodne cestovne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, to možete uraditi uplatom donacija na žiro račun kluba ŽR: Unicredit bank 3385202216665734, Biciklistički klub „KRAJINA“ ili lično kod Predsjednika kluba ili navedenih članova skupštine kluba.

Unaprijed i od srca Vam se zahvaljuju članovi Skupštine i Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“.

Kroz album sa slikama SJEĆANJE NA MEHMEDA-MEDU TOROMANOVIĆA, 1954-2014. prisjetimo se našeg prijatelja Mehmeda Toromanovića-Mede.

Sve nastupe kluba i projekte koje je klub do sad realizirao možete pogledati na službenoj stranici kluba www.bkkrajina.com.ba na facebook stranici Biciklistički klub Krajina , kao i u foto albumu pod nazivom Bili Smo....

Biciklistički klub Krajina 

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin