Cestovno Prvenstvo BiH, Bihać 2015!

U organizaciji Biciklističkog kluba “Bihać” i Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, u nedjelju 07. juna 2015. godine održano je Državno cestovno prvenstvo Bosne i Hercegovine, Bihać 2015.

Stazu Bihać-Bosanski Petrovac- Bihać dugu 120 kilometara vozilo je preko 70 biciklista svih kategorija iz nekoliko biciklističkih klubova u BiH.

Biciklistički klub Krajina iz Cazina na ovom prvenstvu nastupio je sa dva takmičara, i to u kategorijama: Veterani C i Veterani B, a koji su osvojili četvrto i deveto mjesto i pritom osvojivši po 20 odnosno 10 bodova svaki u svojoj kategoriji za Premijer ligu BiH.

Prije starta trke, biciklistima su se obratili i generalni sponzori prvenstva mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća i Izudin Saračević, premijer USK-a kazavši da je biciklizam u Bihaću jedan od uspješniji sportova zahvaljujući kojem je i Biciklistički savez BiH odabrao Bihać za domaćina državnog prvenstva.

„Naš biciklistički klub u Bihaću do sada je ostvario zapažene rezultate zahvaljujući kojem raste broj biciklista u našem gradu i ovakva prvenstva mogu samo populizirati ovaj sport. Grad Bihać podržava BK Bihać , ali i sport općenito u našem gradu i svaki uspjeh naših sportista promocija su našeg grada i zbog toga treba ulagati u sport i sportsku infrastrukturu“- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Utrku Cestovnog Prvenstva BiH u Bihaću sudili su: 

Commesari:

Mirnas  Mujezinović, Nat.Comm. Zenica

Mensur  Silić, Comm. Cazin

Lipović  Ermin,Comm. Bihać

Lejla  Trle, asist. Comm. Tuzla

Delegat ispred BSBiH bio je Tihomir  Kuvalja, Banja Luka.

Album sa slikama Cestovno Prvenstvo BiH, Bihać 2015. 

Sve nastupe kluba i projekte koje je klub do sad realizirao možete pogledati na službenoj stranici kluba www.bkkrajina.com.ba , na facebook stranici Biciklistički klub Krajina , kao i u foto albumu pod nazivom Bili Smo....

Biciklistički klub Krajina

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin