Redovna Skupština Biciklističkog kluba „KRAJINA“

Dana 30.04.2015.godine održana je redovna Skupština Biciklističkog kluba „KRAJINA“

Skupštini su prisustvovali svi članovi skupštine kluba, koji su se prije svega prisjetili svog dugogodišnjeg prijatelja i počasnog člana kluba, Mehmeda Toromanovića-Mede, a koji je umro krajem prošle godine. Odlazak našeg prijatelja Mehmeda svakako je najveći gubitak našeg kluba i cazinskog biciklizma u cijelini. On je svojim više decenijskim radom i iskustvom u biciklizmu puno doprinio razvoju i napretku Biciklističkog kluba „KRAJINA“, odnosno cazinskog biciklizma u cijelini.

Nakon odavanja počasti našem prijatelju Mehmedu i učenja Fatihe pred njegovu dušu, Skupština kluba je razmatrala sljedeći dnevni red:

1. Izbor člana skupštine,

2. Izvještaj o radu BK „KRAJINA“ za prošlu godinu,

3. Izvještaj o finansijskom poslovanju BK „KRAJINA“ za prošlu godinu,

4. Plan rada za tekuću godinu,

5. Financijski plan za tekuću godinu,

6. Organizacija Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, disciplina Kriterij,

7. Razno.

Dnevni red je jednoglasno usvojen, a zatim je na prijedlog Mensura Silića Predsjednika kluba, jednoglasno izabran novi član Skupštine kluba Toromanović Refik. Nakon toga uslijedilo je podnošenje izvješataja o radu za 2014.godinu, a zatim izvještaj o financijskom poslovanju BK „KRAJINA“ za prošlu tj.2014.godinu.

Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2014.godinu su jednoglasno usvojeni, uz ocjenu da je BK „KRAJINA“ u potpunosti opravdao svoje osnivanje i da je urađeno maksimalno koliko je bilo moguće (izdvajamo: Održano je postojanje kluba, organizaciju biciklističke utrke Državnog cestovnog prvenstva za 2014.god. „Bužim-Kulen Vakuf“, nastup na trinaest biciklističkih utrka u BiH i inostranstvu, organiziciju 1.biciklijade „Bužim-Kozarac", nastup na Dječijim olimpijskim igrama u Turskoj u sastavu Reprezentacije BiH, nastup na dva biciklistička maratona („10.Biciklistički maraton Bihać-Srebrenica“ i „6.Biciklistički maraton Stazama slobode Bužim-2014“), šest biciklijada u BiH i inostranstvu, nastup na testiranju i izboru takmičara u sastav Reprezentacije BiH....).

Nakon usvajanja ova dva izvještaja na red je došao i plan rada BK „KRAJINA“ za tekuću, odnosno 2015.godinu, koji je također jednoglasno usvojen.

Što se tiče plana rada BK „KRAJINA“ za 2015.godinu, tu izdvajamo ono najbitnije:

U toku 2015.god. održati postojanje kluba,

Licencirati do deset takmičara koji će predstavljati naš klub, te općine Bužim i Cazin na biciklističkim utrkama, biciklističkim maratonima i biciklijadama u BiH i inostranstvu,

Organizirati i održati dvije Međunarodne biciklističke utrke,

Nastupiti na što je moguće više biciklističkih utrka u BiH i inostranstvu,

Nastupiti na što je moguće više biciklističkih maratona i biciklijada u BiH i inostranstvu,

Rad na invalidskom sportu i još mnogo toga.

Nakon usvajanja plana rada razmatran je i također jednoglasno je usvojen financijski plan za 2015.godinu.

Ono što je najbitnije u svemu ovome je sljedeća tačka dnevnog reda, a koja je također jednoglasno usvojena. Radi se dakle o organizaciji i održavanju Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“.

Utrku organiziramo u čast i na sjećanje našeg prijatelja i počansog člana Biciklističkog kluba „KRAJINA“ Mehmeda Toromanovića Mede. Planirano je da ova biciklistička utrka nakon ovogodišnjeg održavanja pređe u tradiciju i da u budućnosti bude održavana svake godine.

Što se tiče organizacije same biciklističke utrke, na Skupštini kluba je razmatran financijski plan i ostali detalji za organizaciju iste, i riješeni su neki detalji i financije, odnosno ok 30% za organizaciju iste. Ostale detalje, financije i sl. riješavat ćemo u međuvremenu sljedećih dva mjeseca. Što se tiče datuma održavanja Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, odlučeno je da se utrka održi u drugoj polovini mjeseca jula.

Ovom prilikom Skupština kluba želi istaći, da je Biciklistički klub Krajina početkom mjeseca aprila obavjestio općinu Cazin kao i Sportski savez općine Cazin, o organizaciji i održavanju Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, gdje je od imenovanih tražio financijsku i moralnu podršku, a istima je zauzvrat ponuđeno da budu Generalni i Zlatni sponzori.

Biciklistički klub „KRAJINA“ zamolio  je općinu Cazin i Sportski savez općine Cazin da pismeno i u najkraćem mogućem roku obavijeste Biciklistički klub „KRAJINA“ o prihvatanju ili ne prihvatanju ponude/pokroviteljstva Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, kako bi klub imao dovoljno vremena pronaći drugog Generalnog i Zlatnog sponzora ukoliko bi odgovor bio negativan.

Biciklistički klub „KRAJINA“ do današnjeg dana još nije dobio pismeni odgovor od općine Cazin i Sportskog saveza općine Cazin, kao što nije dobio odgovor ni na mnogobrojne druge zahtjeve, molbe i ponude u prošlom vremenu. Stoga smatramo da općini Cazin i Sportskom savezu općine Cazin Memorijalna Međunarodna biciklistička utrka „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“ nije od značaja, kao što im nisu bili značajni ni mnogobrojni dosadašnji projekti Biciklističkog kluba „KRAJINA“ u protekle četiri godine koliko Biciklistički klub Krajina postoji.

Ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane, prijatelje, mnogobrojne privatne firme i mnoge druge koji cijene sport i naše sportaše, da ukoliko žele na bilo koji način pomoći organizaciju Memorijalne Međunarodne biciklističke utrke „MEMORIJAL MEHMED TOROMANOVIĆ-MEDO“, da se jave Mensuru Siliću Predsjedniku Biciklističkog kluba „KRAJINA“ ili nekom od članova Skupštine kluba.

Unaprijed i od srca Vam se zahvaljuju članovi Skupštine i Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“.

Napomena: Na održavanju Skupštine Biciklističkog kluba „KRAJINA“ od predstavnika Sportskog saveza općine Cazin, i ove godine niko nije bio prisutan.

Sve nastupe kluba i projekte koje je klub do sad realizirao možete pogledati na službenoj stranici kluba www.bkkrajina.com.ba na facebook stranici Biciklistički klub Krajina , kao i u foto albumu pod nazivom Bili Smo....

Biciklistički klub Krajina

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin