Dvije Srebrene i jedna Bronzana medalja Biciklističkom klubu "KRAJINA" iz Cazina

U subotu, 18.10.2014. godine, u organizaciji Biciklističkog kluba “Bihać ‘74”, Biciklističkog saveza BiH, općine Bihać i Sportskog saveza Bihać održana je MTB utrka “3. Uspon na Plješevicu” koja je ujedno bila i "Uphill Prvenstvo BiH".

Start utrke je bio u Bihaću ispred Lovačkog doma, a cilj za sve kategorije na Pršinim uvalama (13,6 km).

Na startu utrke bilo je 54 takmičara iz 12 klubova BiH i Hrvatske raspoređenih u 10 kategorija. Utrku je startalo 50 takmičara dok 4 takmičara nisu startali utrku zbog tehničkih problema.

Biciklistički klub Krajina na ovoj utrci, odnosno Uphill Prvenstvu BIH nastupio je i predstavljao općine Bužim i Cazin sa 7 takmičara u kategorijama Seniori/Elite, U-23, Masters/Veterani do 45 god.starosti i Kadeti. Svi takmičari BK Krajina su završili utrku, a neki od njih su se popeli i na pobjednička postolja.

Takmičari BK Krajina koji su se popeli na pobjednička postolja su: 2.mjesto Čizmić Mirsad-Veteran do 45 god.starosti, 3.mjesto Sejad Salkić-Veteran do 45 god.starosti i 2.mjesto Prošić Emir kategoruja U-23.

Ako uzmemo u obzir da je Mirsad Čizmić takmičar Veteran preko 45 godina starosti i da je isti nastupio u mlađoj kategoriji zbog nedovoljnog broja takmičara iz njegove kategorije, onda je njegov rezultat i više nego odličan, kao i rezultat takmičara Isaković Sulejman koji je osvojio 5.mjesto.

Mirsad je stazu prešao za 53m:50sek sa prosječnom brzinom 15.20 km/h, te je tom prilikom smanjio prošlogodišnje vrijeme za cijelih 5 minuta.

Najbolje prolazno vrijeme na Pršinim uvalama i na konačnom cilju imao je junior Liha Muhamed iz BK BIHAĆ 74, koji je stazu prošao za 41m:05sek, a prosječna brzina iznosila je 19.862 km/h.

Kompletnu galeriju slika i zvanične rezultate možete pogledati u albumu 3. Uspon na Plješavicu, 18.10. 2014. Uphill Prvenstvo BiH

Sve nastupe kluba i projekte koje je klub do sad realizirao možete pogledati na službenoj stranici klubawww.bkkrajina.com.ba , na facebook stranici Biciklistički klub Krajina , kao i u foto albumu pod nazivom Bili Smo....

Biciklistički klub Krajina
Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin