Zlato i Bronza Biciklističkom klubu „KRAJINA“ iz Cazina

28.09.2014.godine (nedjelja) u Tuzli je vožena VI MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA UTRKA U POMEN TUZLANSKIH BICIKLISTA „HUSKIĆ-KASUMOVIĆ“, na kojoj su nastupili biciklistički klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Utrka je vožena i bodovana za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali i za Dunavski kup.

Kao i svake godine, organizator ove biciklističke utrke je BK Zmaj od Bosne iz Tuzle.

Utrka je startala iz mjesta Simin Han, a vožena je na stazi Simin Han(Tuzla) - Požarnica – G. Tuzla – Tetima – Dokanj – Breške – G. Obodnica. Dužina staze iznosila je 25 km, a prosječna brzina pobjednika u ukupnom plasmanu 34.091 km/h.

Biciklističkom klubu Krajina iz Cazina na ovoj utrci pripale su dvije medalje i to, Zlato-Mirsad Čizmić veteran preko 50 godina i Bronza-Salkić Sejad veteran do 50 godina starosti.

U utrci Premijer lige Bosne i Hercegovine u kategoriji elita prvi je bio Đulaga Trejić (BK Mostar), drugi Dragiša Jović (BK Zmaj od Bosne Tuzla) i treći Dragutin Bošnjak (BK Mostar). U kategoriji U23 prvo mjesto je pripalo Josipu Čerkezu (BK Mostar), drugo Muji Kurtoviću (BK Mostar) i treće Mensuru Ćoriću (BK Zmaj od Bosne Tuzla). U kategoriji juniora prvo mjesto zauzeo je Muhamed Liha (BK Bihać '74), drugo Faris Delić (BK Bihać '74) a treće Hamdo Halilović (BK Zmaj od Bosne Tuzla). U kategoriji veterana do 50 godina starosti prvi je bio Hajrudin Trle (BK Zmaj od Bosne Tuzla), drugi Zoran Tadić (BK Mostar) i treći Sejad Salkić (BK KRAJINA). U kategoriji veterana preko 50 godina starosti prvo mjesto zauzeo je Mirsad Čizmić (BK KRAJINA) , drugo Huse Salihović (BK Zmaj od Bosne Tuzla) a treće Damir Mehikić (BK Zmaj od Bosne Tuzla).

U utrci Dunavskog kupa prvo mjesto zauzeo je Domagoj Pepić (BK Sokol Vinkovci), drugo Nebojša Sremac (BK Šid) a treće Aleksandar Mirković (BK Beograd).

Na utrci su obilježena i dva brdska cilja u pomen tuzlanskim biciklistima Huskiću i Kasumoviću, te jedan prolazni cilj posvećen nedavno preminulom mladom biciklisti iz Loznice Nebojši Petroviću. Oba brdska cilja pripala su biciklisti Nebojši Sremcu (BK Šid), dok je prolazni cilj pripao Trle Hajrudinu (BK Zmaj od Bosne Tuzla).

Utrku je startalo 45 takmičara, a samo 38 uspjelo je doći do cilja, odnosno završiti ovu utrku.

Utrku su sudili Comesari:

Mirnas Mujezinović, Nac.Comesar (Tuzla)

Anel Delić, Comesar (Bihać)

Sve nastupe kluba i projekte koje je klub do sad realizirao možete pogledati na službenoj stranici klubawww.bkkrajina.com.ba , na facebook stranici Biciklistički klub Krajina , kao i u foto albumu pod nazivom Bili Smo....

Foto Album: VI MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA UTRKA U POMEN TUZLANSKIH BICIKLISTA

Biciklistički klub Krajina

 

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin