Biciklistički klub "KRAJINA": Iza nas je još jedan uspješno realiziran projekat

Proteklog vikenda članovi Biciklističkog kluba Krajina iz Cazina nastupili su na 1.Kladuškoj biciklijadi koja je vožena na relaciji Velika Kladuša-Todorovo-Vrnograč-Kvrkulja u dužini od 45 km. Organizator biciklijade bio je BK „KRAJIŠNIK“ iz Velike Kladuše.

Biciklistički klub Krajina i njegovi članovi u zadnjih dva mjeseca nastupaju na biciklijadama koje se organiziraju na području USK-a, dok su u tom vremenu nastupili na veoma malo biciklističkih utrka u BiH i inostranstvu. Razlog tome su poplave u BiH zbog kojih su odgođene mnoge biciklističke utrke u BiH, kao i nepodrška Sportskog saveza Cazin i općine Cazin ovom klubu, njegovim takmičarima i članovima kluba.

Biciklistički klub Krajina i njegovi takmičari u tom periodu su mogli nastupiti na mnogim biciklističkim utrkama u zemljama EU i regiona koje nisu bile zahvaćene ovogodišnjim poplavama. Nažalost to nije bilo moguće jer rukovodstvo, takmičari, počasni članovi i članovi kluba nisu mogli finansirati te odlaske iz ličnih sredstava, kao što su do sad finansirali većinu odlazaka na takmičenja i druge manifestacije sve ove godine od kako klub postoji, i tom prilikom predstavljali našu općinu i BiH, dok financijska i moralna podrška općine Cazin i Sportskog saveza Cazin izostaju ovom klubu.

Da li će i kada će Sportski savez Cazin i općina Cazin početi da provode svoju društveno-odgovornu obavezu, finansirajući i sufinansirajući dokazane i uspješne sportske klubove, kao i one klubove koji rade i žele raditi, vidjet ćemo u veoma bliskoj budućnosti?. 

Napomenimo da je Biciklistički klub Krajina iz Cazina prvi cazinski biciklistički klub, a koji je registrovan i krenuo je sa radom u junu/julu 2011.godine. Da Biciklistički klub Krajina iz Cazina nastupa na biciklističkim utrkama i drugim manifestacijama širom BiH i u inostranstvu više od tri godine, ali da je i pored tih nastupa realizirao i mnoge druge projekte od koji izdvajamo Državno cestovno prvenstvo za 2012, 2013 i 2014. godinu.

Sve nastupe kluba i projekte koje je klub do sad realizirao možete pogledati na službenoj stranici kluba www.bkkrajina.com.ba , na facebook stranici Biciklistički klub Krajina , kao i u foto albumu pod nazivom Bili Smo....

Ovom prilikom se zahvaljivamo svima onima koji su na bilo koji način pomogli Biciklistički klub Krajina i njegove takmičare, te istima omogućili odlazak na neku od biciklističkih utrka, odlazak na neku drugu manifestaciju, ili organizaciju Državnog cestovnog prvenstva u ove tri uzastopne godine.

Foto album: 1.Kladuška biciklijada, Velika Kladuša 07.09.2014.

Biciklistički klub Krajina
Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin