Francuski ambasador i njegova supruga na biciklu napustili Bosnu i Hercegovinu

Nakon 4 godine provedene u Bosni I Hercegovini, Ambasador Republike Francuske Roland Gilles, i njegova supruga Claudia Carceroni, vraćaju se u svoju zemlju na biciklima. Put do Francuske trajaće 15 dana.

U rezidenciji Francuske ambasade organizovano je druženje za prijatelje prije nego što ambasador Francuske i njegova supruga na originalan način krenu ka Francuskoj.

Roland Gilles: Ovo jeste originalan način za ambasadora da ode iz zemlje u kojoj je boravio 4 godine. Vratiti se u Francusku na biciklu za mene predstavlja priliku da još malo uživam u prelijepim pejzažima BIH.
Ambasador je rekao kako se vraća u svoju zemlju sa puno uspomena iz BIH, ali i da će se vratiti ponovo.

Roland Gilles: Mi smo pili vodu sa baščaršija i mi ćemo se vratiti. Naše auto je prepuno slika, različitih poklona, suvenira koje će nas sjećati na ovu predivnu zemlju ali ono što je najjače jeste prijateljstvo koje nosimo odavde.

Claudia Carceroni, supruga francuskog ambasadora u BiH, Rollanda Gilesa, na svjetskom je biciklističkom prvenstvu veterana održanom jučer u Ljubljani osvojila srebrnu medalju.

Claudia Carceroni, koja je inače Brazilka, višestruka je svjetska prvakinja u biciklizmu, a ovom je prilikom vozila za Bosnu i Hercegovinu, u bh. dresu.

Claudia Carceroni: Moram da kažem da sam se pripremala prošle sedmice ovdje i upoznala sam sve puteve u vašoj zemlji i ova zemlja pruža puno mogućnosti za vožnju bicikla.
Ambasador i njegova supruga su postali počasni predsjednici Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

Za biciklističku utrku Sarajevo Grand Prix 2014 koja je održana u junu ove godine, a koju je sponzorirao Tour de France, Ambasador Francuske u BiH, Roland Gilles rekao je da je ovo veliki iskorak u povezivanju ljudi iz regije te da bi bio vrlo sretan da Bosna i Hercegovina što prije dobije status kandidata za EU i da to sve zajedno proslavimo polaskom Tour de France utrke iz Sarajeva.

Sarajevo Grand Prix 2014: Biciklistički klub „KRAJINA“ na utrci „Sarajevo Grand Prix 2014“!

Biciklistički klub Krajina

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin