BK „KRAJINA“: Posjeta Bužimu i Kozarcu!

Proteklog vikenda su Biciklistički klub Krajina iz Cazina i njegovi članovi nastupili na biciklijadi „Stazama sobode-Bužim 2014“, koja je vožena na relaciji Bihać-Bos.Krupa-Bos.Otoka-Bužim. Ovo je peta godina za redom kako se održava ova biciklijada, a s ciljem odavanja počasti Viteškom gradu Bužimu, njegovim građanima i njegovim borcima Vitezovima iz proteklog rata, i sa ciljom posjete turbetu rahmetli generala Izeta Nanića i 505-te Viteške brigade.

Ovo je četvrta uzastopna godina kako Biciklistički klub Krajina i njegovi članovi nastupaju na ovoj biciklijadi predstavljajući općine Cazin i Bužim, dok su pojedini članovi nastupali na istoj i prije osnivanja kluba.

Inače, u Bužimu se ovih dana održavaju „Slobodarski dani Viteškog grada Bužima 2014“, a koji traju od 05-tog do 15-tog augusta. „Slobodarski dani Viteškog grada Bužima“ obilježavaju se kroz razne sportske aktivnosti ali i mnoge druge manifestacije, i Bužim je u ovim danima svakako već evo 19 godina centar mnogih sportskih i drugih događaja kada su u pitanju sportske i mnoge druge manifestacije u BiH.

Vrijedno je spomenuti i to, da su pojedini članovi Biciklističkog kluba Krajina, 20.07.2014.godine posjetili Kozarac, te prisustvovali kolektivnoj dženazi i ukopu stradali Bošnjaka iz proteklog rata.

Pored tri člana Biciklističkog kluba Krajina koji su krenuli put Kozarca, a koji su inače iz Bužima, pridružili su im se još dva njihova sugrađana. Odlazak biciklima u Kozarac bio je planiran bez pauza, a povratak na isti način. Ukupna dužina pređenog puta taj dan iznosila je nešto više od 220 km.

Zbog ukupnog pređenog puta u jednom danu (220+ km), povratka na isti način kao i odlaska, članovi Biciklističkog kluba Krajina iz Cazina i sugrađani ovih članova su jedini i prvi biciklisti iz USK-a koji su organizirano posjetili Kozarac. Nadamo se da će iduće godine još neko od biciklista skupiti hrabrosti i pridružiti im se u njihovom pothvatu, odnosno, „Drugoj posjeti Kozarcu“ kao i mnogim drugim planiranim aktivnostima.

Album sa slikama, Stazama slobode-Bužim 2014, 10.08.2014.

Album sa slikama, Kozarac 2014, 20.07.2014.

Biciklistički klub Krajina
Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin