BK „KRAJINA“ iz Cazina uspješno je realizirao još jedan veliki projekat!

Nakon ovogodišnjeg nastupa na biciklističkim utrkama u Zadru, Ninu, Viru, Zagrebu, Bužimu, Sarajevu i Banja Luci; biciklijadama u Zadru i Sarajevu, organizacije Državnog prvenstva u Cetovnom biciklizmu za 2014.god (sve u prvoj polovini 2014.god), Biciklistički klub Krajina iz Cazina koji je jedini takmičarski biciklistički klub u Cazinu, uspješno je realizirao još jedan projekat iz svog programa i rada za 2014-tu god.

Biciklistički klub Krajina je sa 14 (četrnaest) svojih članova nastupio na četverednovnom 10-tom Biciklističkom maratonu „Bihać-Srebrenica“ i isti uspješno realizirali. Ovo je četvrti Biciklistički maraton za redom na kojem su nastupili Biciklistički klub Krajina iz Cazina i njegovi članovi. Pojedini članovi kluba su nastupali na ovom bic.maratonu 3,4,5 i 6 godina za redom prije osnivanja samog kluba. Odnosno, neki od članova tradicionalno nastupaju na ovom bic.maratonu svih 10 (deset) godina za redom.

Od osnivanja Biciklističkog kluba Krajina u junu/julu 2011.godine, klub je do sad uspješno nastupio na 30-tak biciklističkih utrka u BiH i inostranstvu, 15-tak biciklističkih maratona i biciklijada, uspješno je organizirao 3 (tri) puta za redom utrku Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u Cestovnom biciklizmu, ali i uspješno je realizirao još dosta projekata koji su od velikog značaja kako za klub tako i za općine Bužim, Bihać i Cazin, USK ali i za Bosnu i Hercegovinu, te u tom periodu postigao izvrsne rezultate. Nažalost, sve bez financijske i moralne podrške Sportskog saveza i općine Cazin. Sve ovo je uspješno realizirano zahvaljujući stručnošću, sposobnošću, iskustvu i znanju cazinskih biciklista i počasnih članova kluba Mehmeda-Mede Toromanovića i Emina Tatarevića i predsjednika kluba Mensura Silića. Sve ralizirano Biciklistički klub Krajina financirao je iz ličnih sredstava, sredstava pojedinih članova i počasnih članova kluba, kao i dijelom iz sredstava i uz moralnu podršku pojedinih građana općine Cazin, javnih institucija iz Bužima i Bihaća, te pojedinih privrednika općine Bužim i Cazin na čemu smo im veoma zahvalni.

Svakim danom nas sve više zabrinjava „podrška“ Sportskog saveza i općine Cazin, koji uopšte ne provode svoju društveno-odgovornu obavezu, sufinansirajući dokazane i uspješne sportske klubove. Mišljenja smo, da općina Cazin i Sportski savez Cazin nepodržavanjem sportskih klubova financijski i moralno, odnosno podržavanjem samo pojedinih klubova, polako ali sigurno uništavaju dugogodišnji cazinski sport, sportske klubove i sportaše općine Cazin, umjesto da pronađu način za opstanak istih i da im omoguće što bolji i kvalitetniji rad, jer sportski klubovi i sportaši su najbolji ambasadori svoje zemlje i grada iz kojeg dolaze.

Foto album sa 10.Biciklističkog maratona „Bihać-Srebrenica“ možete pogledati na FB stranici kluba Biciklistički klub Krajina

Također na FB stranici Biciklistički klub Krajina možete pogledati i album sa slikama pod nazivom Bili Smo.... , koji ukratko kroz slike pojašnjava gdje i na kojim je to sve biciklističkim utrkama, biciklijadama i bic.maratonima klub nastupio u ove 3 (tri) pune godine. Svaka slika predstavlja jedno od mjesta u kojima smo nastupili na nekim od biciklističkih utrka, biciklijada, bic.maratona ili organizaciju nekih od Državnih prvenstava. Odnosno, svaka slika predstavlja jedan od naših mnogobrojnih projekata, rezultata i uspjeha. Bili Smo....

Biciklistički klub Krajina
Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin