Rezultati Cestovnog Prvenstva BiH za 2014.god, Bužim-Bihać-Kulen Vakuf!

U Nedjelju 15.06.2014.god. u viteškom gradu Bužimu u 12h startala je utrka državnog prvenstva u cestovnom biciklizmu, pod nazivom „Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine“ za 2014. godinu. Staza državnog prvenstva za 2014.god. iznosila je 86 km za kategorije Elite, U-23 i Juniori, a vožena je od Bužima do Kulen Vakufa, dok za kategorije Veterani do 50 god.starosti, Mlađi Kadeti, Kadeti i Žene dužina staze je iznosila 46 km i vožena je od Bužima do Bihaća.

Organizator „Cestovnog Prvenstva bosne i Hercegovine“ bio je već treći put za redom Biciklistički klub „KRAJINA“ iz Cazina, Mensur Silić predsjednik BK „KRAJINA“ i Direktor utrke Prvenstva BiH i Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine, suorganizator je  Biciklistički klub „Bužim“ iz Bužima.

„Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine“ organizirano je i održano po UCI pravilima (UCI - svjetska biciklistička organizacija) i pravilima BISABiH (BISABiH - Biciklistički savez Bosne i Hercegovine), te propozicijama prvenstva.

Na Državnom prvenstvu za 2014.god. godinu nastupili su takmičari iz 10 gradova i 14 Biciklističkih klubova Bosne i Hercegovine.

Neposredno prije početka utrke ispred Općine Bužim učesnicima se obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Abid Mulalić, naglasivši „zadovoljstvo nam je da Vas po drugi put zaredom možemo ugostiti u našoj općini, i poželjeti dobrodošlicu. Ovo je pokazatelj da naša općina nastoji da bude dio svih sportskih sadržaja pa tako i biciklizma, što će biti praksa i u narednom periodu. Želim vam puno sreće i uspjeha i neka najbolji i najspremniji pobijedi.“

Za Prvenstvo Bosne i Hercegovine i titulu Državnog prvaka prijavilo se oko 70 takmičara u sljedećim kategorijama: Seniori/Elite, U-23, Juniori, Kadeti, Mlađi Kadeti, Veterani do 50 godina starosti, Veterani preko 50 godina starosti i Žene; dok su utrku Prvenstva Bosne i Hercegovine startali oni najhrabriji, odnosno nešto više od 60 takmičara.

Utrku Prvenstva Bosne i Hercegovine uspješno je završilo 52 takmičara, dok ostali nisu uspjeli završiti utrku.

Za Biciklistički klub „KRAJINA“ bilo je prijavljeno 9 takmičara, od kojih je 7 smoglo hrabrosti startati utrku i boriti se za titulu Državnog prvaka za 2014.god.

Utrku Prvenstva Bosne i Hercegovine uspješno su završili takmičari Biciklističkog kluba „KRAJINA“ i zauzeli sljedeća mjesta: 5.Mirsad Čizmić-Veteran do 50 god.starosti, 11.Isaković Sulejman-Veteran do 50 god.starosti, 12.Salkić Sejad-Veteran do 50 god.starosti, 8.Kauković Adnan-U-23, 6.Prošić Emir-U-23 i 4.Senad Prošić-Kadet. Hamza Isaković koji se takmičio u kategoriji U-23 za titulu Državnog prvaka nažalost nije završio utrku zbog mehaničkog kvara na biciklu. Samir Topić i Zlatan Salkić nisu startali na utrci i borili se za titulu Državnog Prvaka.

Državni prvaci u Cestovnom biciklizmu za 2014.god. su:

Veterani do 50 god.starosti, dužina staze 46 km

Trle  Hajrudin

Zmaj od B.-Tz.

1.17,47

35,483km/h

Bašanović  Amir

Bihać

1:24,48

 

Alagić  Admir

 

 Žene, dužina staze 46 km

Tanović  Lejla

KBB Puls-Sar.

1.32,00

30,000km/h

Alijagić  Alma

Power –Sar.

 

Mandušić  Marina

Livno

 

Mlađi Kadeti, dužina staze 46 km

Krželj  Ivan

Livno

1:31,05

30,302km/h

Deronja  Ivan

1:41,50

 

 Kadeti, dužina staze 46 km

Bužimkić  Aziz

Kes Urban-X

1:24,48

32,547km/h

Selmanović  Amar

Bihać

 

Bešlagić  Adin

Extreme-Tz.

 

 Juniori, dužina staze 86 km

Liha  Muhamed

Bihać

2:20,24

36,752km/h

Barač Antonio

Livno

2:23,35

 

Delić  Faris

Bihać

 

 U-23, dužina staze 86 km

Kurtović  Mujo

Mostar

2:17,40

37,482km/h

Ćorić  Mensur

Zmaj od B.-Tz.

2:19,30

 

Čerkez  Josip

Mostar

2:20,20

 

 Seniori/Elite, dužina staze 86 km

Trejić  Đulaga

Mostar

2:23,35

35,937km/h

Hulusić  Emir

Giro-fakt. Sar.

 

Bečić  Adnan

Jedinstvo – Tz.

2:23,50

 

Treba naglasiti da je Kurtović Mujo i pobjednik utrke Državnog prvenstva u ukupnom plasmanu, koji je stazu prešao za 2h:17m:40sek. sa prosječnom brzinom 37,482km/h, te da je na cilj stigao 01m:50sek. prije drugoplasiranog u ukupnom plasmanu i kategoriji U-23 za koju su oba vozača nastupila.

Nažalost, neki od takmičara i vođa ekipa nisu poštivali UCI pravila i pravila BSBiH, te su istima izrečene sljedeće kazne:

St.br. 68  Rađević  Ranko  -  BSK –B.L.   KAZNA  KM 50,00 / korištenje zavjetrine + 1 min       /

„   „  93  Margetić Miroslav  -  BSK –B.L.  KAZNA  KM 50,00 /           „                  „             „       /

„   „91 Šerak  Avdo – KSOR Part.-Sar. KAZNA  KM 100,00/nesport. ponaš. prema Komesa./

-VOĐA EKIPE MOSTAR, KAZNA  KM 100,00/nepošt.uputa Komesara i ometanje karavana vozila/

-VOZAČ EKIPE Urban X Bos.Krupa, Bužimkić Indir, KAZNA  KM 80,00 / ometanje karavana vozila /

-VOZAČ EKIPE BSK – B.L. KAZNA 50,00 / omogućavanje korištenja zavjetrine /

IZREČENE KAZNE SU OBAVEZNE DA SE UPLATE PRIJE STARTA NAREDNOG TAKMIČENJA IZ PROGRAMA Bi Sa BiH, U PROTIVNOM  IM NEĆE BITI DOZVOLJEN START.

Utrku Prvenstva BiH sudili su Comesari:

Mirnas  Mujezinović,  Nac. Comesar, s.r.

Vladimir  Kuvalja,  Nac. Comesar

Anel  Delić,  Comesar

Samir  Kabiljagić,  Comesar

Obezbjeđenje Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine obavljao je MUP USK-a, Policijska stanica 1 (Bihać) Policijska stanica 2 (Cazin i Bužim), Policijska stanica Kulen Vakuf i Moto klub „ZVONKO“ iz Bihaća, koji su svoj posao odradili veoma profesionalno. Ovom prilikom čestitamo im i zahvaljivamo na profesionalno odrađenom poslu, a isti imaju pohvale i od BSBiH.

Ovom prilikom još jednom se zahvaljivamo Generalnim Sponzorima: općini Bihać i općinskom načelniku gosp.Emdžadu Galijaševiću, općini Bužim i općinskom načelniku gosp.Aganu Buniću koji su po drugi put generalni sponzor ovog Prvenstva, Zlatnom sponzoru Sportskom savezu općine Bužim i Sportskom savezu općine Bihać, Zlatnom sponzoru i  Generalnom Sponzoru kluba „Jorury Auto“ Cazin-rent a car i prodaja vozila i direktoru Hasi Žuniću, Zlatnom sponzoru DOO Kov-Grad Bužim, Srebrenom sponzoru ZU Doma zdravlja Bužim i direktorici Indiri Bosnić, Srebrenom sponzoru Caffe bar Histrion Bužim i direktoru Hasanu Ramiću.

Zahvaljivamo se i Nacionalnom parku Una, Eminu Tatareviću i Mehmedu Toromanoviću koji su Počasni članovi BK „KRAJINA“, Refiku Toromanoviću, Moto klubu „Zvonko“ iz Bihaća, Biciklističkom klubu „Bužim“ i predsjedniku kluba Harisu Aleševiću, Pizzeriji Amfora, Edi Doliću, RTVUSK-a, Anisu Pašaliću, mnogobrojnim medijima i novinarima, web portalima i mnogim drugima koji su na bilo koji način pomogli i podržali organizaciju „Cestovnog Prvenstva BiH za 2014.god“

Iskrene čestitke pobjednicima/prvacima „Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine za 2014.god.

Foto album „Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine za 2014.god“ možete pogledati na facebook stranici Biciklistički klub Krajina

Web stranica kluba: www.bkkrajina.com.ba

Facebook: Mensur Silić, Biciklistički klub Krajina

Silić Mensur, Predsjednik BK „KRAJINA“ i Direktor utrke Prvenstva BiH

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin