U Bužimu start utrke Cestovnog Prvenstva BiH za 2014.godinu a cilj u Kulen Vakufu!

Kako smo već i prije najavili, dana 15.06.2014. godine (nedjelja), Biciklistički klub Krajina iz Cazina, na prostorima USK-a organizira biciklističku utrku  „Cestovno prvenstvo Bosne i Hercegovine za 2014.god.“  

Prvenstvo BiH u Cestovnoj disciplini je evidentirano u kalendaru Biciklističkog saveza BiH i dodjeljeno je BK „KRAJINA“ na organizaciju, a organizira se i vozi po UCI pravilima i pravilima BSBiH (BSBiH-Biciklistički savez BiH) te propozicijama utrke, odnosno prvenstva i predviđeno je za sve kategorije: mlađi kadeti, kadeti, juniori, U23, seniori/elite, veterani do 50 i preko 50 godina starosti i žene, licencirani za 2014.god.

Na utrci Prvenstva BiH očekiva se nastup oko 80 takmičara iz 14 klubova a 12 gradova BiH, u različitim kategorijama.

Start Prvenstva BiH je u Bužimu, a Cilj u Kulen Vakufu. Cijela manifestacija trajat će od 10:00 do 15:30 sati.

Start utrke Prvenstva BiH je zajednički za sve učesnike iz centra Bužima. Staza cestovnog prvenstva je Bužim – Brigovi – Konjodor – D. Koprivna – Bašče - Gnjilavac/Jošani – Ostrožac – Srbljani – Kostela – Pokoj – Bihać– Pritoka – Ripač – Ćukovi – Orašac – Kulen Vakuf, u ukupnoj dužini od oko 85 km.

Cilj u Kulen Vakufu je za kategorije Seniori/Elite, U-23 i Juniori (85km), za kategorije Kadeti i Veterani do 50 godina starosti cilj je u Bihaću kod autobusne stanice (45km), dok je za kategorije M.Kadeti, S.Veterani i Žene cilj 4km poslije Donje Koprivne (17km).

Obezbjeđenje učesnika na navedenoj trasi utrke vršit će organizator Prvenstva BiH,  policija USK, 1. i 2. Policijska uprava – Bihać i Cazin-Bužim, te policija policijske stanice Kulen Vakuf, na način pokretno zatvaranje ceste (utrka će se kretati jednom, odnosno desnom prometnom trakom).

U karavani utrke nalazit će vozilo direktora utrke/Prvenstva, u cilju predvođenja i obezbjeđenja takmičara Prvenstva, vozila općinskih načelnika Bužim i Bihać, predsjednika Sportskih saveza Bužim i Bihać te ostalih gostiju i novinara.

Direktor utrke/Prvenstva je Mensur SilićPredsjednik i trener Biciklističkog kluba „KRAJINA“.

U karavani utrke također će se nalaziti 20-tak automobila i kombija takmičara Prvenstva BiH, te vozila nac.Comesara i Comesara (nac.Comesar-nac.Sudija, Comesar-Sudija), sanitetsko vozilo sa stručnim osobljem ispred ZU Dom zdravlja Bužim, u cilju obavljana hitne pomoći, te motocikli u cilju obezbjeđenja takmičara Prvenstva BiH.

Prevoz direktora utrke/Prvenstva, nac.Comesara i Comesara, u toku utrke/Prvenstva BiH obavljat će Renta A Car Joury (rent a car i prodaja vozila) sa sedam svojih vozila.

Generalni pokrovitelji „Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine su Općina Bihać, općinski načelnik gosp. Emdžad Galijašević i Općina Bužim, općinski načelnik gosp. Agan Bunić.

Organizator „Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine za 2014. godinu“ je Biciklistički klub „KRAJINA“ iz Cazina i Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine, suorganizator Prvenstva Bosne i Hercegovine u Cestovnoj disciplini je Biciklistički klub „BUŽIM“ iz Bužima.

Direktor utrke prvenstva je Mensur Silić, Predsjednik i trener Biciklističkog kluba „KRAJINA“ iz Cazina.

Zlatni Sponzori prvenstva su: Sportski Savez BužimSportski savez BihaćKov-grad doo Buzim, Renta car i prodaja vozila  Renta A Car Joury.

Srebreni Sponzori prvenstva su ZU Dom zdravlja BužimCaffe Bar Histrion Bužim.

Ovim putem pozivamo sve građane USK-a da 15.06.2014.god. (nedjelja) u što većem broju dođu u Bužim, Bihać, Cazin i Kulen Vakuf ili izađu pored ceste i pored svojih kuća na dijelovima gdje utrka prolazi te na taj način podrže i poprate „Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine za 2014.god.“

Napomenimo još i to, da je ovo treća godina zaredom kako Biciklistički klub „KRAJINA“ organizira „Cestovno Prvenstvo BiH“, a koje im je u organizaciju dodijelio BSBiH (BSBiH-Biciklistički savez BiH).

Protokol utrke:

 • 10.00-10.45 okupljanje učesnika ispred općine Bužim,
 • 10.45-11.45 prijave ekipa i podjela startnih brojeva ispred općine Bužim,
 • 11.45-11.50 tehnički sastanak,
 • 11.50-12.00 obraćanje učesnicima od strane načelnika općina Bužim i Bihać, predsjednika BSBIH i nac.Comesara sa kratkim napomenama propozicija utrke/Prvenstva BiH.
 • 12.00 start utrke u Bužimu, ispred općine Bužim,
 • 12.03 prolazak kroz naselje Mulalići,
 • 12.10 prolazak kroz naselje, te skretanje desno za naselje Konjodor,
 • 12.20 prolazak kroz naselje Konjodor,
 • 12.30 prolazak kroz naselje Donja Koprivna,
 • 12.40 cilj utrke za kategorije Mlađi Kadeti, Stariji Veterani i Žene oko 4km poslije naselja Donja Koprivna.
 • 12.45 prolazak kroz naselje Gnjilavac/Jošani,
 • 12.55 prolazak kroz naselje Ostrožac,
 • 13.05 prolazak kroz naselje Srbljani,
 • 13.10 prolazak kroz naselje Kostela,
 • 13.20 prolazak kroz naselje Pokoj,
 • 13.30 prolazak kroz Bihać, na drugom semaforu skretanje prema naselju Ripač (Cilj utrke za kategorije Kadeti i Mlađi Veterani na magistralnoj cesti M-5 kod autobusne stanice,
 • 13.45 prolazak kroz naselje Ripač,
 • 14.05 na kraju brda Ripački klanac skretanje desno za naselje Ćukovi,
 • 14.15 prolazak kroz naselje Ćukovi,
 • 14.25 prolazak kroz naselje Orašac,
 • 14.40 cilj utrke Kulen Vakuf, kod mosta.
 • 15.30 proglašenje pobjednika.

Web stranica kluba: www.bkkrajina.com.ba

mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Facebook: Mensur SilićBiciklistički klub Krajina

Silić Mensur, Direktor utrke/Prvenstva BiH

Thursday the 21st. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin