Treće mjesto za Biciklistički klub "KRAJINA" na Međunarodnoj Biciklističkoj utrci u Zagrebu

Proteklog vikenda u Zagrebu je održana Međunarodna Cestovna Biciklistička utrka pod nazivom "Putevima Cvijeća 2014", koju su organizirali BK "CIKLUS" i HBS. Staza utrke bila je u dužini od 41km, a prosječna brzina utrke iznosila je 43,15km/h.

Za ovu utrku prijavilo se oko 90 takmičara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine iz 14 klubova u svim kategorijama. Općine Cazin, Bužim i Bihać, ali i Bosnu i Hercegovinu na ovoj utrci predstavljali su takmičari iz dva kluba i to: Biciklistički klub Krajina iz Cazina i Biciklistički klub "BIHAĆ '74" iz Bihaća.

Biciklistički klub Krajina na ovoj utrci nastupio je sa 4 takmičara u 3 kategorije, i to: Kauković Adnan u kategoriji U-23, Prošić Emir U-23, Čizmić Mirsad Veteran C i Prošić Senad u kategoriji Kadeti.

Kada su u pitanju ova utrka i takmičari koji su nastupili na ovoj utrci, odnosno konkurencija, Biciklistički klub Krajina i njegovi takmičari ostvarili su odlične i zavidne rezultate i to: Adnan Kauković koji je inače iz Bužima osvojio je 3.mjesto za Biciklistički klub Krajina u kategoriji U-23 i utrku je završio u glavnoj grupi, dok je Emir Prošić zauzeo 6.mjesto u istoj kategoriji. Mirsad Čizmić zauzeo je 7.mjesto u kategoriji Veterani C, dok Senad Prošić koji je nastupio u kategoriji Kadeti nažalost nije uspio završiti utrku zbog mehaničkog kvara na biciklu.

Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima sa utrke koja je održana u Zagrebu, te se nadam još boljim rezultatima naših takmičara na utrkama koje nam slijede već u narednim sedmicama, ističe Trener i Predsjednik Biciklističkog kluba Krajina.

Ovom prilikom zahvaljivamo se Sponzorima kluba: Renta A Car Joury i Ćevabdžinici Mujo iz Cazina koji su podržali odlazak i nastup Biciklističkog kluba "KRAJINA" i njegovih takmičara na utrci u Zagrebu.

Slike sa Biciklističke utrke možete pogledati na FB stranici kluba Biciklistički klub Krajina

Biciklistički klub Krajina

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin