BK "KRAJINA" nastupio na biciklističkim utrkama u Ninu i Viru

06.04.2013.god. (nedjelja), Biciklistički klub Krajina nastupio je na dvije biciklističke utrke u Hrvatskoj i jednoj biciklijadi.

Takmičari Biciklističkog kluba Krajina su u nedjeljnim jutarnjim satima nastupili na biciklijadi od Branimira do Branimira koja je vožena od Zadra do Nina, a na kojoj je nastupilo preko 700 biciklista.

Biciklijada je bila zagrijavanje takmičarima pred utrke Dalmatia open-Nin 2014 i 1.Velika nagrada Vira-2014 koje su vožene u Ninu i Viru.

Na utrci u Ninu su nastupili takmičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije u kategorijama: Elite, U-23, Juniori, Veterani A, Veterani B, Veterani Ci Žene Elita, dok su na otoku Viru nastupili takmičari u kategorijama: Početnici A,B,C, Kadeti, Žene početnice A,B i C te Žene Elita i to iz 19 klubova i 4 države.

Cazin, Bužim i Bosnu i Hercegovinu na utrci u Ninu su predstavljali takmičari Biciklističkog kluba Krajina i to: Adnan Kauković, Sulejman Isaković, Mirsad Čizmić, Sejad Salkić, Emir Prošić i Zlatan Salkić u kategorijama Elite, U-23, Veterani B i Veterani C; dok je na utrci na otoku Viru nastupio jedan takmičar Biciklističkog kluba Krajina i to u kategoriji Kadeta.

Takmičari Biciklistilčkog kluba Krajina su ostvarili vrlodobre rezultate i to: 4.mjesto Adnan Kauković-U-23, 5.mjesto Emir Prošić-U-23, 5.mjesto Mirsad Čizmić-Veteran C, 6.mjesto Sejad Salkić-Veteran C, 10.mjesto Zalatan Salkić-Elite i 19.mjesto Senad Prošić u kategoriji Kadeta.

Treba naglasiti da neki od takmičara prvi put nastupaju biciklističkoj utrci, te da su tri takmičara imala teži pad, i stoga su rezultati i više nego vrlodobri.

Jedan od takmičara koji je ima veoma težak pad nije bio u mogućnosti da nastavi i završi utrku, a radi se takmičaru Isaković Sulejman koji je nastupio u kategoriji Veterani B. Našem Sulejmanu želimo što brži oporavak i da se što prije vrati na treninge i utrke a koje nam dolaze veoma brzo.

Ovom prilikom zahvaljivamo se generalnom sponzoru Renta car i prodaja vozila Joury auto iz Cazina- Renta A Car Joury , sponzoru Ćevabdžinica Mujo, ali i Sportskom savezu općine Cazin koji je jednim dijelom pomogao odlazak Biciklističkog kluba Krajina i njegovih takmičara na ove biciklističke utrke.

Fotogaleriju sa bic.utrka iz Nina i Vira možete pogledati na facebook profilu kluba: Biciklistički klub Krajina

Mensur Silić, Predsjednik Biciklističkog kluba "KRAJINA"

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin