2.Uspon na Plješevicu-Prvenstvo BiH: Biciklističkom klubu "KRAJINA" tri medalje

U nedjelju, 27.10.2013. godine je u organizaciji Biciklističkog kluba “Bihać ‘74” i Biciklističkog saveza BiH, održana MTB utrka “2. Uspon na Plješevicu” koja je ujedno bila i "MTB Prvenstvo BiH".

 

Start utrke je bio u Bihaću ispred Lovačkog doma, a cilj za kategorije ml.kadeti, kadeti, veterane A, B, hoby 1, hoby 2, hoby 3 i  žene je bio na Pršinim uvalama (15,6 km), a za kategorije Elite, U-23 i Juniori na Džakulinki (22,8 km).

Na startu utrke je bilo 68 takmičara iz deset klubova iz BiH i Hrvatske raspoređenih u 11 kategorija.

Biciklistički klub Krajina na ovoj utrci, odnosno MTB Prvenstvu BIH je nastupio sa četiri takmičara, odnosno tri licencirana u kategorijama Seniori Elite, Veterani A i Veterani B i jednim takmičarom u kategoriji Hoby 3.

Tri takmičara BK Krajina su završili utrku i to sa zavidnim rezultatima, dok jedan takmičar nije uspio završiti utrku zbog kvara na biciklu koji nije bilo moguće otkloniti u ovoj utrci odnosno u ovoj disciplini.

Takmičari BK Krajina koji su se popeli na pobjednička postolja su: Sejad Salkić-Veteran B koji je osvojio Srebrenu medalju odnosno Zlatnu u Državnoj utrci, Samir Topić-Veteran A sa Srebrenom medaljom i Mirsad Čizmić-Hoby C koji je osvojio Zlatnu Medalju. Kada je u pitanju ova utrka odnosno disciplina, BK Krajina ima Dva Državna prvaka i jednog drugo plasiranog takmičara, i to u tri različite takmičarske kategorije.

Ne treba zaboraviti ni Emira Prošića kao ni Sulejmana Isakovića koji su na Državnom brdskom cestovnom prvenstvu u Gračanici osvojili bronzanu medalju u kategoriji Juniora i četvrto mjesto u kategoriji Veterana, a koji nisu bili u mogućnosti da se takmiče na Državnom MTB Prvenstvu u Bihaću.

Ovom prilikom se zahvaljivamo sponzorima, donatorima, građanima cazina i svima ostalima koji su pomogli Biciklistički klub Krajina i njegovim takmičarima odlazak na utrke i takmičenja u ovoj godini ali i u prošloj, širom BiH i Hrvatske. Također hvala i onima koji nisu pomagali ovaj klub i njegove takmičare, ali su na taj način pomogli da ovaj klub i njegovi takmičari pokažu zašto su tu i da mogu mnogo toga učiniti. Da prvi i jedini takmičarski biciklistički klub iz Cazina pored nastupa i predstavljanja svog grada na mnogobrojnim utrkama širom BiH i inostranstvu, je u mogućnosti da se popne na takmičarska postolja ali i da ima Državne prvake u nekim od biciklističkih disciplinama. Nadamo se da će općina Cazin na čelu sa načelnikom Nerminom Ogreševićem i Sportski savez općine Cazin u budućnosti imati više razumijevanja kada su ovaj klub i sport u pitanju, te pomoći odlazak kluba i njegove takmičare na biciklističke utrke u BiH i inostranstvu ali i organizaciju utrke Državnog cestovnog prvenstva i drugih biciklističkih utrka, umjesto guranja molbi i zahtjeva pod tepih ili stavljanjem na dno ladice što dalje od očiju.

Najbolje prolazno vrijeme na Pršinim uvalama i na konačnom cilju (22,8 km) imao je junior Aleksa Crnčević iz BK SUMMIT  Banja Luka, a najbolje vrijeme od takmičara koji su vozili do Pršinih uvala (15,6 km) imao je kadet Muhamed Liha iz BK BIHAĆ'74” .

Kompletnu galeriju slika možete pogledati na sljedećem linku: https://www.facebook.com/pages/Biciklisti%C4%8Dki-klub-Krajina/127775587345771

Biciklistički klub Krajina

 

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin