Biciklistički klub KRAJINA na četvrtoj utrci Škoda XC lige

 

Nakon odlaska takmičara na tradicionalni biciklistički maraton "Bihać-Srebrenica" i tradicionalne biciklijade "Stazama Slobode Bužim 2013", koji su održani u julu i augustu ove godine, takmičari Biciklističkog kluba "KRAJINA" /Biciklistički klub Krajina nastupili su na 4-toj utrci Škoda XC lige koja je u nedjelju 08.09.2013.god. održana u Banja Luci, tačnije na lokaciji Banj Brdo-Šehitluci.

 

Organizatori utrke i ove godine bili su Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i Biciklistički klub "Summit" iz Banja Luke.

Na utrci je nastupilo oko 110 takmičara u 11 kategorija. Pored domaćih takmičara na utrci su nastupili i takmičari Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Utrka je protekla u najboljem redu sa najvišim organizacionim ocjenama.

Na ovoj utrci nastupili su i predstavljali Biciklistički klub "KRAJINA" dva takmičara, i to: Isaković Sulejman u kategoriji Mlađi Veterani i Prošić Emir u kategoriji Juniori.

Sulejman je utrku završio na osmom mjestu, a za Premijer ligu bodovan je kao šesti takmičar, dok je Emir Prošić utrku završio na šestom mjestu, a za Premijer ligu bodovan je kao četvrti takmičar. Nakon zadnje utrke koja će biti vožena u Bihaću krajem mjeseca septembra, bodovi takmičara se sabiraju i biraju se pobjednici lige u svim kategorijama.

Zahvaljivamo se sponzorima i donatorima koji su omogućili odlazak kluba i takmičara na ovu utrku, a posebno se zahvaljivamo generalnom sponzoru kluba Renta A Car-u "Joury Auto", Cazin / Renta A Car Joury .

 

Album sa slikama možete pogledati na fb profilu kluba Biciklistički klub Krajina ili na sljedećem linku: https://www.facebook.com/pages/Biciklisti%C4%8Dki-klub-Krajina/127775587345771

Biciklistički klub Krajina

 

Friday the 23rd. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin