„Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine, Bužim 2013“-Staza, satnica i protokol Prvenstva

BICIKLISTIČKI KLUB „KRAJINA“

CAZIN, 23.06.2013.god.

            Kako smo već prije najavili, dana 30.06.2013. godine (nedjelja), Biciklistički klub „KRAJINA“ iz Cazina, organizira biciklističku utrku  „Cestovno prvenstvo Bosne i Hercegovine, Bužim 2013“.  Suorganizator Prvenstva je Biciklistički klub „BUŽIM“ iz Bužima.

 

Generlani sponzor Prvenstva je općina Bužim i općinski načelnik. Zlatni sponzori Prvenstva su Sportski savez općine Bužim, „Joury auto Cazin“ rent a car i prodaja vozila. Srebreni sponzor prvenstva su Pekara Magistrala Cazin i ZU Dom zdravlja Bužim.

           Prvenstvo BiH u Cestovnoj disciplini je evidentirano u kalendaru Biciklističkog saveza BiH i dodjeljeno je BK „KRAJINA“ na organizaciju, a organizira se i vozi po UCI pravilima i pravilima BSBiH (BSBiH-Biciklistički savez BiH) te propozicijama utrke, odnosno prvenstva i predviđeno je za sve kategorije: mlađi kadeti, kadeti, juniori, U23, seniori/elite i veterani do 55 i preko 55 godina starosti, a očekiva se nastup oko 80 takmičara iz 14 klubova a 12 gradova BiH, u različitim kategorijama.

Start i cilj Prvenstva su u Bužimu, a cijela manifestacija trajat će od 10:00 do 15:30 sati.

         Start utrke je zajednički za sve učesnike iz centra Bužima. Staza cestovnog prvenstva je Bužim – Varoška Rijeka – Crvarevac – Radića Most – Vrnograč  – Velika Kladuša – Mala Kladuša – Donja Lučka – Pećigrad – Skokovi –Ćoralići – Cazin (Ćuprija) – Jošani – Gnjilavac – Donja Koprivna – Konjodor – Brigovi – Mulalići – Bužim, u ukupnoj dužini od oko 110 km.

Cilj u Bužimu je za kategorije Seniori/Elite, U-23 i Juniori (110), dok je za kategorije Mlađi Kadeti, Kadeti, Veterani do 55 i Veterani preko 55 godina starosti cilj u mjestu Vejinovac (55km).

       Obezbjeđenje učesnika na navedenoj trasi utrke vršit će organizator Prvenstva,  policija USK i policija 2. i 4. Policijske uprave – Cazin-Bužim i Velika Kladuša, na način pokretno zatvaranje ceste (utrka će se kretati jednom, odnosno desnom prometnom trakom).

        U karavani utrke nalazit će vozilo direktora utrke/Prvenstva, u cilju predvođenja i obezbjeđenja takmičara Prvenstva, vozila općinskog načelnika gosp. Agana Bunića, predsjednika Sportskog saveza Bužim te ostalih gostiju i novinara.

Direktor utrke/Prvenstva je Silić Mensur, Predsjednik i trener Biciklističkog kluba „KRAJINA“.

       U karavani utrke također će se nalaziti 20-tak automobila i kombija takmičara Prvenstva, te vozila nac.Comesara i Comesara (nac.Comesar-nac.Sudija, Comesar-Sudija), te sanitetsko vozilo sa stručnim osobljem ispred ZU Dom zdravlja Bužim, u cilju obavljana hitne pomoći.

       Za prevoz direktora utrke/Prvenstva i nac.Comesara i Comesara, pomoć je ponudio „Joury auto Cazin“ (rent a car i prodaja vozila) sa sedam svojih vozila.

       Svečano proglašenje pobjednika, odnosno Državnih Prvaka BiH, održat će se u restoranu/pizzeriji Urban u Bužimu, koji će i pripremiti ručak za sve takmičare , pratnju i goste ovog Prvenstva.

       Ovim putem zahvaljvamo se svima na pomoći oko organizacije Državnog Prvenstva BiH, te pozivamo sve Bužimljane i Bužimljanke, ali i ostale mještane općina Velika Kladuša i Cazin, da 30.06.2013.god. (nedjelja) u što većem broju dođu u Bužim ili izađu pored ceste i pored svojih kuća na dijelovima gdje utrka prolazi te na taj način podrže i poprate „Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine, Bužim 2013“.

       Napomenimo još i to, da je ovo druga godina zaredom kako Biciklistički klub „KRAJINA“ i njegovi članovi i takmičari organiziraju „Cestovno Prvenstvo BiH“, a koje im je u organizaciju dodijelio BSBiH (BSBiH-Biciklistički savez BiH).

Protokol utrke:

 • 10.00-10.45 okupljanje učesnika ispred općine Bužim,
 • 10.45-11.45 prijave ekipa i podjela startnih brojeva ispred općine Bužim,
 • 11.45-11.50 tehnički sastanak,
 • 11.50-12.00 obraćanje učesnicima od strane načelnika općine Bužim i predsjednika BSBIH sa kratkim napomenama propozicija utrke od strane glavnog sudije,
 • 12.00 start utrke u Bužimu, ispred općine Bužim,
 • 12.07 prolazak kroz naselje Varoška Rijeka,
 • 12.15 prolazak kroz naselje Crvarevac,
 • 12.35 prolazak preko Radića Mosta, te skretanje lijevo za naselje Vrnograč,
 • 12.45 prolazak kroz naselje Vrnograč, te blago skretane ulijevo za Veliku Kladušu,
 • 13.05 prolazak kroz Veliku Kladušu, te skretanje lijevo za naselje Mala Kladuša,
 • 13.15 prolazak kroz naselje Mala Kladuša,
 • 13.35 prolazak kroz naselje Donja Lučka,
 • 13.40 prolazak kroz naselje Pećigrad,
 • 13.50 prolazak kroz naselje Skokovi,
 • 14.00 prolazak kroz naselje Ćoralići,
 • 14.10 prolazak kroz Cazin (Ćuprija),
 • 14.15 prolazak kroz naselje Jošani, te skretanje lijevo za naselje Gnjilavac,
 • 14.16 prolazak kroz naselje Gnjilavac,
 • 14.25 prolazak kroz naselje Donja Koprivna
 • 14.35 prolazak kroz naselje Konjodor,
 • 14.45 prolazak kroz naselje Brigovi, te skretanje lijevo za neselje Mulalići,
 • 14.50 prolazak kroz naselje Mulalići,
 • 14.55 cilj utrke Bužim, ispred općine Bužim,
 • 15.30 proglašenje pobjednika te zajednički odlazak na ručak
 

Još jednom se od srca zahvaljivamo domaćinima: općini Bužim i općinskom načelniku gosp. Aganu Buniću, Sportskom savezu općine Bužim i predsjedniku Sportskog saveza općine Bužim gosp. Admiru Sijamhodžiću, Biciklističkom klubu „Bužim“ i predsjedniku kluba Harisu Aleševiću, te svim mještanina općine Bužim, te privrednicima iz Bužima i Cazina(koji su se uključili u organizaciju ovog Prvenstva), ZU Dom zdravlja Bužim na ukazanoj podršci i susretljivosti, ali i nesebičnoj pomoći  oko organizacije ove utrke  i Državnog prvenstva; i nadamo se da će biti zadovoljni organizacijom i održavanjem ovog projekta odnosno biciklističke utrke „Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine BUŽIM 2013“, koja je od velikog značaja za USK i općinu Bužim.

Web stranica kluba: www.bkkrajina.com.ba

mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Facebook: BK Krajina, Biciklistički klub Krajina

 

Direktor utrke/Prvenstva BIH,

Silić Mensur


Monday the 9th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin