Biciklistički klub "Krajina" u posjeti općini Bužim

Biciklistički klub „KRAJINA“ iz Cazina i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine 30.06.2013. godine organiziraju „Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za 2013.godinu“.

U cilju što bolje organizacije i priprema za Državno prvenstvo članovi Biciklističkog kluba „KRAJINA“ iz Cazina u utorak 11.06.2013. godine, su posjetili Općinu Bužim i razgovarali sa načelnikom Općine Bužim Aganom Bunićem i predsjednikom Sportskog saveza Bužim.

 

Predsjednik Biciklističkog kluba „KRAJINA“ Silić Mensur koji je ujedno i direktor utrke „Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine za 2013.godinu“ upoznao je domaćine sa Propizicijama Prvenstva, protokolom utrke, te o stazi utrke, njenom izgledu, dužini, zahtjevnosti i specifičnosti, kao i o uslovima potrebnim za održavanje ovog Prvenstva, ali i o važnosti Prvenstva BiH za USK i gradove kroz koje prolazi utrka; Bužim, Veliku Kladušu i Cazin.

Staza Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine za 2013.godinu iznosi oko 110 kilometara, a utrka prolazi kroz tri grada USK-a; Bužim, Veliku Kladušu i Cazin.

Za titulu Prvaka Bosne i Hercegovine borit će se licencirani takmičari za 2013.godinu, njih oko 80, u sljedećim kategorijama: Mlađi kadeti, Kadeti, Juniori, U-23, Seniori/Elite, Veterani do 55 i preko 55 godina starosti iz četrnaest ili više biciklističkih klubova iz Bosne i Hercegovine a članica Biciklističkog saveza BIH, i to iz sljedećih gradova: Cazina, Bihaća, Sanskog Mosta, Banja Luke, Tuzle, Gračanice, Mostara, Zenice, Goražda, Bijeljine, Prijedora i Sarajeva.

Članovi Biciklističkog kluba „KRAJINA“ zahvalili su se domaćinima na gostoprimstvu i susretljivosti ali i nesebičnoj pomoći  oko organizacije ove utrke i Državnog prvenstva, te posebno naglasili da imaju problema oko obezbjeđivanja i zatvaranja finacijske konstrukcije za ovaj značajan projekat za USK ali gradove kroz koje utrka odnosno Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine prolazi.

Facebook: Biciklistički klub Krajina, BK Krajina

www.bkkrajina.com.ba

Tuesday the 10th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin