Emir Prošić uzeo Bronzu na Brdskom Državnom prvenstvu u Gračanici

U subotu, 01.06.2013. godine, u Gračanici je održano Brdsko Prvenstvo BiH za 2013 god. Organizator Prvenstva u Brdskoj disciplini bio je Biciklistički klub „Gračanica“ i Biciklistički savez BiH. Generalni pokrovitelj Prvenstva je grad Gračanica.

 

Za Prvenstvo se prijavilo i startalo 60 takmičara iz 12 klubova i to u kategorijama, Mlađi kadeti, Kadeti, Juniori, Seniori/Elite, U-23 i Veterani (do 55 i preko 55 godina starosti). Pravo nastupa na utrci su imali svi takmičari licencirani od strane BISABIH za 2013. godinu.

Iz Biciklističkog kluba „KRAJINA“ za titulu Prvaka BiH u Brdskoj Disciplini borili su se Emir Prošić u kategoriji Juniori i Sulejman Isaković u kategoriji Veterana do 55 godina starosti.

Prošić i Isaković ostvarili su odlične rezultate tj. Prošić je zauzeo treće mjesto u kategoriji Juniori i okitio se bronzom,  dok je Isaković zauzeo osmo mjesto u kategoriji Veterani do 55 godina starosti.

„Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom na ovom Prvenstvu i potrudit ću se da na idućem budem što bolji“, kazao je Sulejman Isaković, takmičar BK „KRAJINA“.

„Utrka je bila odlična i veoma jaka, bilo je klizavo zbog kiše ali sve je to dio biciklizma. Organizacija je odlična, odaziv građana je također odličan. Sve u svemu čista petica. Ovom prilikom se želim zahvaliti svojim roditeljima i ostalim ukućanima koji su od samog početka uz mene, svom treneru Silić Mensuru od kojeg sam mnogo toga naučio i još imam mnogo naučiti, i svima koji su nam pomogli da odemo na ovo prvenstvo kao i na sve prijašnje utrke“, kazao je Emir Prošić, takmičar BK „KRAJINA“

„Ovo je do sada najjača utrka koja se vozila u Gračanici, konkurencija je bila jaka, a čak su se i takmičari koji voze MTB utrke okušali u ovoj disciplini“, kazao je Hajrudin Trle, direktor i trener BK Zmaj od Bosne iz Tuzle.

„Zadovoljni smo razultatima takmičara, obzirom da je konkurencija bila veoma jaka a cesta mokra i klizava, kao i veoma loše vrijeme koje nas prati od početka godine što utiče na treninge takmičara. Potrudit ćemo se da ovoj godini budemo Prvaci BiH u Cestovnoj disciplini kao i disciplinama Hronometar i XCU“, kazao je Silić Mensur, predsjednik i trener BK „KRAJINA“.

Ovom prilikom želimo obavjestiti javnost, da je Biciklistički savez BiH i ove godine dodijelio Biciklističkom klubu „KRAJINA“ organizaciju najvažnije biciklističke utrke u BiH, „Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine“ za 2013.godinu, koja će biti održana 30.06.2013.godine u Cazinu.

Zahvaljivamo se doo Zanatstvo Cazin, Eminu Tatareviću i pekari Magistrala, koji su pomogli odlazak takmičara na Prvenstvo BiH u Brdskoj disciplini, kao i odlazak na prijašnje utrke u ovoj ali i prošloj godini.

Također ovom prilikom pozivamo sve one koji su zainteresirani da kroz sponzorstvo, donacije ili na bilo koji način žele pomoći organizaciju „Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine, Cazin 2013“, da se jave na br.tel 061 968 329, mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na facebook profil BK Krajina.

Slike sa Brdskog prvenstva BiH možete pogledati na facebook stranici Biciklistički klub Krajina ili na sljedećem linku: https://www.facebook.com/pages/Biciklisti%C4%8Dki-klub-Krajina/127775587345771

Predsjednik i trener BK „KRAJINA“,

               Silić Mensur

 www.bkkrajina.com.ba

Wednesday the 12th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin