Kratki presjek aktivnosti Biciklističkog kluba „KRAJINA“ u 2012.god.

Nova takmičarska sezona već je na pragu. Prve biciklističke utrke očkujemo već u mjesecu martu, pa stoga smo odlučili napraviti jedan kratki presjek aktivnosti BK „KRAJINA“ u 2012. godini. Za prvu takmičarsku sezonu, BK „KRAJINA“ kao novi klub i najmlađa članica Biciklističkog saveza BiH puno je toga uradio i popratio.

U toku 2012.god. Biciklistički klub „KRAJINA“ organizirao je

redovne treninge za takmičare kluba, pristupio BS-u BiH (Biciklističkom savez BiH), licencirao 7 (sedam) takmičara/vozača, takmičio se na 10 (deset) biciklitičkih utrka u BiH (6 (šest) Međunarodnih, 2 (dva) državna prvenstva u dvije discipline i 2 (dvije) utrke premijer lige), organizirao Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu za 2012.god, uzeo učešće na 1 (jednom) biciklističkom maratonu i 3 (tri) biciklijade u BiH, jedan član je položio i stekao zvanje Comesara (biciklističkog sudije), odazvao se na stručno predavanje iz oblasti takmičarskog biciklizma, a kojeg je održao  legendarni Slovenski biciklista Sandi Papež.

 

Utrke na kojima su se takmičili članovi BK „KRAJINA“ vožene su i organizirane u sljedećim gradovima i od strane sljedećih klubova i BS BiH:

1) Međunarodna utrka Škoda XC liga, u Mostaru-organizator BK MOSTAR i BS BiH,

2) Međunarodna utrka Škoda XC liga, u Bihaću-organizator BK BIHAĆ '74, RBK JAPOD i BS BiH,

3) 17. Međunarodna utrka 25. Maj, u Tuzli-organizator BK ZMAJ OD BOSNE i BS BiH,

4) Međunarodna utrka Škoda XC liga, u Tuzli-organizator BK ŽIVINICE, BBK EXTREM i BS BiH,

5) Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu za 2012.god. (Cestovna disciplina), u Cazinu-organizator BK KRAJINA i BS BiH,

6) Brdska utrka na Smetove (Premijer liga), u Zenici-organizator BK ZENICA i BS BiH,

7) Međunarodna utrka-Nagrada Zenice (Kriterij), u Zenici-organizator BK ZENICA i BS BiH,

8) Državno prvenstvo u vožnji na hronometar za 2012.god. (disciplina Hronometar), u Banja Luci-organizator BSK BANJA LUKA i BS BiH,

9) Međunarodna utrka Škoda XC liga, u Banja Luci-organizator PAK SUMMIT i BS BiH,

10) Uspon na Plješavicu 2012 (Premijer liga), u Bihaću-organizator BK BIHAĆ '74 i BS BiH.

U toku takmičarske sezone za 2012. godinu takmičari BK „KRAJINA“ zabilježili su zapažene rezultate, od kojih izdvajamo: 3 (medalje), jednu Srebrenu i dvije Bronzane i to po jednu u kategorijama Juniori, Seniori/Elite i Veterani i to na Međ. utrkama i Premijer ligi, koje su vožene u Mostaru, Tuzli i Bihaću.

Takmičari BK „KRAJINA“ osvojili su i 2 (dva) četvrta mjesta na Državnim prvenstvima u Cazinu i Banja Luci za 2012.god. i to u kategorijama juniori i veterani.

Dva takmičara BK „KRAJINA“ su zauzela 7. (sedmo) i 8. (osmo) mjesto u ukupnom poretku premijer lige u kategorijama Juniori odnosno Seniori/Elite.

 

Biciklistički klub „KRAJINA“ u toku 2012.god, organizirao je Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu za 2012. god.

Prvi put u historiji Cazina 2012.god. organizirana je i održana PRVA Biciklistička utrka takmičarskog karaktera, i bilo kakva slična manifestacija-Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu, Cazin 2012

Na ovoj utrci nastupili su svi licencirani takmičari za 2012.god iz 9 (devet) klubova, a 8 (osam) gradova BiH (oko 70 (sedamdeset) licenciranih takmičara). U pratnji takmičara nalazilo se oko 60-tak pratioca iz svih takmičarskih klubova.

Utrka je organizirana za 6 (šest) kategorija i to: Mlađi kadeti, Kadeti, Juniori, U-23, Seniori/Elita i Veterani.

Utrka je organizirana i vožena po UCI pravilniku, pravilniku BS BiH, važećim Propozicijama i važećim Saobraćajnim propisima.

Staza utrke bila je Cazin - Stijena - Miostrah - Ostrožac - Ćuprija – Cazin (35 km, cilj za M. kadete, Kadete i Veterane) - G.Koprivna - Konjodor - Brigovi - Bužim (okretište) - Brigovi - Konjodor - G.Koprivna - Gnjilavac - Ćuprija - Cazin (96 km, cilj za Juniore, U-23 i Seniore Elita).

Za odabir, ocrtavanje i ostale pripreme staze, rukovodioci BS BiH pohvalili su rukovodstvo BK „KRAJINA“ rekavši kako već odavno ni jedna utrka u BiH nije vožena na ovako extra dobroj, zahtjevnoj, brzoj i lijepoj stazi, stazi u kojoj je zastupljeno sve moguće što se od biciklizma traži, i da će naredne 2013.god. ponovo dodijeliti organizaciju Državnog cestovnog prvenstva BK „KRAJINA“. Također rukovodstvo BS BiH imalo je sve pohvale i za ostale pripreme oko organizacije Državnog Cestovnog prvenstva za 2012.god.

 

Biciklistički klub „KRAJINA“ u toku 2012. god. za svoje članove organizirao je odlazak na 3 (tri) biciklijade i 1 (jedan) biciklistički maraton, a to su:

1) Trodnevini 8. Biciklistički maraton-Bihać-Srebrenica, organizator KES LIMIT,

2) Trodnevna 1. Biciklijada gradovima USK-a (povodom Dana Armije BiH), organizator KES LIMIT,

3) 3. Biciklijada Stazama slobode Bužim 2012, organizator BK BUŽIM I RBK JAPOD

4) Biciklijada povodom Dana bez automobila, organizator BK CAZIN.

 

U toku 2012.god. Biciklistički klub „KRAJINA“ i općina Cazin dobili su prvog poslijeratnog Comesara (Biciklističkog sudiju), Silić Mensura. BK „KRAJINA“ i općina Cazin sada imaju i mogu se pohvaliti dvojicom Comesara, pored Silića to je još i Emin Tatarević, prvi Cazinski (prijeratni) Comesar i zajedno sa Mehmedom Toromanovićem-Medom prvi Cazinski biciklisti.

Biciklistički klub „KRAJINA“ u okviru takmičarske sezone za 2012.god. odazvao se na stručno predavanje iz oblasti takmičarskog biciklizma, a kojeg je održao  legendarni Slovenski biciklista Sandi Papež. Predavanje je organizirao Biciklistički klub BIHAĆ '74 a održano je u Bihaću u trajanju od 2 (dva) dana.

 

Biciklistički klub „KRAJINU“ u novoj 2013. takmičarskoj sezoni očekuje preko 20 (dvadeset) utrka u BiH, desetak utrka u Hrvatskoj i Srbiji, organizacija utrke Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu za 2013.god-CAZIN 2013; sve organizirane po UCI pravilniku, pravilnicima Biciklističkih Saveza, važećim Propozicijama i važećim Saobraćajnim propisima, i još mnogo drugih aktivnosti poput Biciklističkih maratona, biciklijada i sl.

Ovo je još jedna odlična prilika za ljubitelje biciklizma koji se žele takmičiti i koji bi htjeli vidjeti i dokazati koliko su dobri i naučiti još više, kao i za one koji se žele reklamirati. Stoga ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane ljubitelje biciklizma, kao i dosadašnje Sponzore i Donatore a i one nove koji to žele da se priključe radu BK „KRAJINA“.

Zahvaljivamo se građanima općine Cazin, općini Cazin, Sportkom savezu Bužim, Sportskom savezu  Cazin, Sponzorima, Donatorima i svima ostalima koji su na bilo koji način pomagali dosadašnji rad Biciklističkog kluba „KRAJINA“, i nadamo se da ćemo u novoj 2013. sezoni i dalje surađivati na isti ili još bolji način.

www.bkkrajina.com.ba

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

FB: Biciklistički klub Krajina

tel. 061 968 329


 

Monday the 24th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin