Sandi Papež održao stručno predavanje iz oblasti takmičarskog biciklizma

Biciklistički klub "Bihać '74" proteklog vikenda bio je domaćin legendarnom slovenskom biciklisti Sandiju Papežu, jednom od najboljih profesionalnih biciklista bivše Jugoslavije i Slovenije. Sandi Papež bio je prvak bivše Jugoslavije i Balkanski prvak, a nastupio je na Ljetnim olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu. Trenuntno obavlja funkciju trenera mlađih kategorija u profesionalnom biciklističkom klubu "ADRIA MOBIL" iz Novog Mesta, tako da su biciklisti iz Bihaća željeli njegovo dugogodišnje i bogato iskustvo prenijeti svojim članovima, a i šire.

Na poziv predsjednika BK BIHAĆ 74 Anela Delića, odazvao se i Biciklistički klub „KRAJINA“ iz Cazina.Prvog dana boravka organizirano je stručno predavanje o načinu treniranja, ishrani i motivaciji biciklista, dok je drugog dana organiziran praktični dio predavanja, gdje su članovi kluba imali priliku da nauče nešto novo o načinu odabira adekvatnog bicikla, štelanju pozicije i odabira ispravnog položaja na biciklu, te održavanju bicikla i biciklističke opreme. 

„Izuzetno smo zadovoljni rezultatima ove posjete, tokom koje smo dogovorili saradnju u budućem radu. Ovom prilikom bismo željeli da se zahvalimo Općini Bihać i Sportskom savezu Bihać što su podržali ovu posjetu“ – kazao je Anel Delić, predsjednik biciklističkog kluba Bihać 74.

bkkrajina

Monday the 24th. Free Joomla 2.5 Templates. Biciklistički klub "KRAJINA" Cazin